Om Alla Tiders Kennel

Om Alla Tiders Kennel

Stig-Ove och Gunnel Sandquist
Stig-Ove och Gunnel Sandquist

Familjen består av Stig-Ove och Gunnel samt våra vuxna, utflugna söner Daniel  och Mattias, hans sambo Zanna och deras tre barn Theo, Ella och Moa - och  Klara och Greta förstås.

Efter att vi sålt vår gård utanför Svenljunga bor vi numera i ett hus på landet utanför Vittaryd i Ljungby kommun, Småland.

Vår första hund skaffade vi 1982. Barnen var 3 och 6 år och vi tyckte att det var viktigt för dem att få växa upp med hund. Mamma i huset (Gunnel alltså) var hundrädd och vi ville inte att detta skulle spilla över till barnen.

Ingmos Larrami "Ammi" med Alla Tiders kennels första kull 9 januari 1987
Ingmos Larrami "Ammi" med Alla Tiders kennels första kull 9 januari 1988

Det var en gul labradortik -Ingmos Larrami ("Ammi"), som vi fick förmånen att ha på foder från Mona Iletorp. Året därpå kom den svarta tiken Ingmos Olly. Plötsligt hade vi två hundar och hundrädslan var som bortblåst och istället ersatt med ett stort hundintresse.

Eftersom båda var fodertikar så hade de sina första kullar hos Mona på Orust, men när Ammi blev vår helt och hållet, ville vi själva pröva på uppfödarskapet - och blev fast. 1987 registrerade vi kennelnamnet hos SKK och i januari 1988 fick vår första valpkull. Därefter blev det ytterligare 5 kullar labradorvalpar.

1993 köpte vi den fantastiske hannen Cassatas Finurliga Sigge från Cardis och Lotta Karlsson och han levde med oss i 13 härliga år. Vi hade också den fina tiken Cassatas Maxil Circus från samma kennel.

När så Sigge gick bort 2005, och vi blev helt hundlösa, bestämde vi oss för att inte skaffa någon mer hund. Nej, nu skulle vi resa och vara fria!

Men det gick naturligtvis som det brukar gå. Hos goda vänner bodde det en kvicktänkt, humoristisk och käck liten västgötaspetstik som charmade oss totalt. En sådan ville vi ha! Vi fick kontakt med Maria-Anne och Rolf på Krösaskogens kennel i Småland, och så kom det sig att Krösaskogens Qia våren 2006 flyttade in på Alla Tiders Kennel. Två år senare kom även Heds Ian De Lux till oss och i slutet av oktober 2009 fick vi vår första västgötaspetskull.
Sommaren 2016 flyttade Svedala Klara Kristall in och ifrån hennes första kull 2018 sparade vi tiken Greta Goding.

Jag (Gunnel) är engagerad i SKV (Specialklubben för Västgötaspets). Jag har tidigare varit ledamot i styrelsen och också haft hand om klubbens webbsida under några år. Numera är jag engagerad  i avelskommittén, där min roll är informatör.

Jag tycker att det är kul med utställning. När de anordnas inom en snävare radie brukar jag åka själv, men när det är lite längre bort så att vi behöver övernatta, så åker även Stig-Ove med och kör husbilen.

Alla Tiders Greta Goding. BIS 3 valp i Kristiansand
Alla Tiders Greta Goding. BIS 3 valp i Kristiansand med domaren Arne Foss

Vi gillar att vandra i fjällen

Stig-Ove

Stig-Ove

Gunnel
Gunnel